БДП

Безопасност на движението по пътищата (БДП)

Кратка въвеждаща информация в раздел "Безопасност на движението по пътищата (БДП)". В раздела могат да се публикуват неограничен брой статии, всяка състояща се от заглавие, кратко описание, подробно съдържание и при нужда - неограничен брой допълнителни изображения, pdf, doc, xls и други файлови формати.
През 2024 г. акцент в комуникационната стратегия на политиката по БДП са инициативите за опазване живота и здравето на децата на пътя. Насочването на усилията към тях при мерките за безопасност е от решаващо значение за гарантиране на БДП за подрастващите в изграждането на умения и поведение за безопасност на пътя. Помощни образователни материали и полезни съвети, предоставени от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), са достъпни на: https://www.sars.gov.bg/obuchenie/ https://www.youtube.com/watch?v=-MiywWMHXcY https://www.sars.gov.bg/za-potrebitelya/buletin/ https://www.sars.gov.bg/polezna-informacia/

Научи повече

БЮЛЕТИН за безопасност на движението по пътищата 2024 г.

Двадесет и третото издание на Информационния бюлетин на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", посветен на Първи юни - денят на детето - празник на децата по целият свят, който подчертава техните права, благополучие и обществена значимост. В бюлетина се представят основни характеристики на децата като участници в движението и важни послания, който да напътстват ежедневните усилия за опазване на децата.

Научи повече